Geloofsopvoeding in je gezin

Geloofsopvoeding in je gezin

Al een hele tijd (inmiddels al weer ruim een jaar denk ik) ben ik mij heel erg aan het verdiepen in het thema:Geloofsopvoeding.

De vraag die ik vraag krijg van niet Christen vrienden/kennissen is altijd steevast.En gaan jullie ook echt elke zondag naar de kerk?

Soms vind ik het zo lastig om uit te leggen dat het zoveel meer voor mij betekend.

De kerkgang is daar maar een stukje van. Ik vind het een heel belangrijk stuk maar doordat wij in de kerkdienst zitten maakt ons zeker niet ‘Christelijk’;).

Ik vind het zó belangrijk om het hart van onze meiden te bereiken en hier echt actief mee aan de slag te gaan.

Elke dag komt het wel ter sprake, probeer ik ze mee te geven gewoon heerlijk te kunnen kletsen over alles van God ons zomaar geeft.

Het hoeft niet perse altijd maar zo in kaders van kerk, bidden en anders hebben we het er maar niet over zeg maar. Juist in de andere momenten moet het er ook zijn denk ik.

Het ontroerd mij om te horen hoe Lente vanmorgen (toen ze gelukkig weer naar school kon) zag hoe mooi de regenboog was en ze zei ‘het is net of Hij mij even succes komt wensen’.

20160714_083541

20160714_083420

En vanavond na het eten: ‘Ik heb een nieuw dekbed gekregen God!En dat slaapt zo lekker!

20160713_191909

Heerlijk die vrijmoedigheid, het kinderlijke maar oh zo pure geloof!

Toch wil ik er letterlijk váker voor gaan zitten met ons gezin.

Family nights, bijbelfeesten, ik ben er door geïnspireerd geraakt en het raakt mijn hart heel diep…

Het voorrecht om hierin een rol te mogen spelen, de taak die ik als ouders mag hebben.

Om zo een stukje, een zaadje in het hart van die kostbare parels te mogen zaaien.

Ik zit er al maanden op te broeden, te denken, en wil hier in de vakantie weer actief mee verder gaan.

Misschien mijn ideeën delen op dit blog?Maar ben er ook onzeker over merk ik.

Hoe is het leuk en leerzaam voor alle drie de meiden? Met een leeftijd van 4,6 en 9?

Ideeën, bemoediging of leuke tips zijn absoluut welkom lieve lezers!:)

4 gedachtes over “Geloofsopvoeding in je gezin

 1. Wat goed dat je er actief mee bezig gaat! Naast wat je al doet natuurlijk. Hier hielden we ook regelmatig gezinstijd maar de laatste maanden is het er niet van gekomen. Na de vakantie gaan wij het ook weer oppakken. Ik denk dat je de site family nights van Ilse wel kent? Daar staan veel avonden helemaal uitgewerkt. Pinterest is ook een belangrijke bron waar je inspiratie op kunt doen voor de verwerking bij je verhaal. Ik probeer ook altijd liedjes /verhalen op YouTube te zoeken passend bij het Thema. Zo is het moment afwisselend met Bijbel lezen, verwerking en Tablet. Samen beginnen met gebed vind ik ook mooi. De Eo heeft ook een app rondom geloofsopvoeding. Misschien is die voor jullie gezin wel geschikt? Bij ons zijn ze er denk ik nog net te klein voor. Alhoewel ze ook ouder worden :). Heel veel succes! En lekker over gaan bloggen! Liefs Julia

  Like

  1. Bedankt voor je reactie Julia!! Ik ken het mooie blog van Ilse. Maar soms wil ik dan weer graag origineel zijn terwijl het voor de kids natuurlijk niets uitmaakt en Ilse het volgens mij ook geen probleem vindt als ik dankbaar gebruik maar van haar mooie uitgewerkte ideeen 😉
   Fijn je tips! Ik heb er naar gekeken en die app van de eo daar kunnen wij ook wel wat mee.
   Fijn dat je meedenkt!!!
   En jullie dus ook weer het plan om na de zomer te beginnen! Leuk!
   Misschien kunnen we elkaar inspireren 😉
   Liefs, Linda

   Like

 2. Mooi om hier actief mee aan de slag te gaan! En ook mooi dat je via je blog anderen er weer mee kunt inspireren. God verweven in je leven van alledag is idd denk ik de kern van de geloofsopvoeding. Mooi, hè, de manier waarop kinderen dat doen.
  Wat een prachtig dekbed!

  Like

  1. Ik hoop binnenkort snel iets te kunnen plaatsen over onze gezinsmomentjes.
   En absoluut waar Heidi, God verweven in de dingen van alledag…mooi!!
   Zo is het!
   Thanks voor je reactie!
   Liefs, Linda

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s