Boodschappen budget

Boodschappen budget

Niet alles qua planning en structuur loopt bij mij zoals ik graag zou willen.
Ik ga vaak een beetje van de hak op de tak in mijn huishouden etc.
Maar…..structuur in mijn lijstjes van onze ‘geldzaken’ zoals wij het noemen zit er zeker!
We zijn gek op onze heerlijk gestructureerde excell bestandjes en dit houden we al járen keurig netjes bij.

Het heeft ons ook heel veel gebracht in de tijden dat we heel weinig te besteden hadden.
Als werd keurig berekend en zo wist ik precies wat we konden besteden.
Soms konden we (nadat de vaste lasten eraf waren) amper voor de maand boodschappen kopen en was er geen budget meer voor kleding etc.
Toch heb ik hier juist heel veel van geleerd en was het vooral ook een gelukkige tijd.

Maar toch…wat vliegt het boodschappen budget er toch razendsnel doorheen.
Afgelopen weekend was ik even ontmoedigd en baalde ik er echt even een beetje van.
Ik wilde net genoeg voor het weekend halen maar de praktijk was dat het gewoon wel erg karig was.
Dat vind ik dan ook weer niks voor een weekend.
Dus maandag weer heerlijk voorraad halen.

image

Wat waardeer je dat dan weer extra!
Een volle koelkast en fruitschaal!

Een frisse week begon en dus ook het nieuwe weekbedrag.
Ik had voor deze week een weekmenu gemaakt en dacht erg goed bezig te zijn.
Veel groenten en fruit maar verder vooral de basic voorraad zoals zuivel, broodbeleg,aardappels etc.

image

Maar op woensdag had ik nog maar € 11,45 over van het weekbudget.
Er moest nog frituurvet ( moet toch ook af en toe ververst worden….Fijn klusje;) not) gekocht worden een paar maaltijden voor deze week.

image

Ik weet dat er best geld is om wat af te wijken maar wil hier gewoon eigenlijk mee rond kunnen komen.

Morgen gaan we een dagje weg met de meiden.
Pieter heeft van zijn werk ‘pluimen’ gekregen die je kunt besteden bij van alles en nog wat.
Voor een klein bedrag erbij hebben we een heel leuk uitje waar de meiden het al lang over hebben.

Ik probeer dan altijd wel wat extra lekkers mee te nemen.
Een wat luxe lunch en tussendoortjes.
Iets wat de meiden niet zo snel eten en op zo’n dag dus extra feestelijk is.
Zo ben je iets meer budget kwijt maar besparen we wel weer op de duurdere eettentjes op het park.

image

Hoe doen jullie dit?
Hebben jullie ook een boodschappen budget?

Geplaatst met WordPress voor Android

4 gedachtes over “Boodschappen budget

 1. Ik vind het ook altijd lastig met die budgetten hoor! Deze maand laat ik het even los. Was er helemaal klaar mee. Volgende maand (is al bijna) weer strak in het gareel ;). Ik merk wel dat het beter lukt als ik rust heb in mn hoofd en in de agenda. Dan ben ik creatiever in de keuken en grijp ik minder snel naar luxe producten. Die maak ik dan gewoon zelf. De laatste tijd was ik ook weer iets te vaak naar de wat duurdere supermarkt gegaan en dan is het geld te snel op. Wens je heel veel succes! Het lukt je vast!

  Like

  1. Soms is het gewoon nodig he om het even los te laten. Die maanden hebben wij hier ook wel eens. En herkenbaar hoor dat het beter lukt met meer rust. Het kost toich even tijd en goed plannen om zo creatief mogelijk te kopen en te koken. Nog bedankt voor je leuke reactie!
   We gaan er weer tegenaan!

   Like

 2. Ik ben begin van het jaar begonnen met een excell lijst bijhouden, maar eerlijk gezegd na 3 maanden alweer gestopt. Meer omdat het die 3 maanden ongeveer hetzelfde was. Sinds ik 1x per week de boodschappen voor de hele week haal en ook mijn man geïnstrueerd heb niet steeds tussendoor wat te halen scheelt het al een heel stuk. Ik moest ook in de beginjaren goed rekening houden met wat ik uitgaf en daar heb ik veel van geleerd. Voor uitjes kijk ik altijd even op Groupon. Zo konden wij in de meivakantie voor 75,- met z’n vijven naar Hellendoorn. Terwijl we aan de kassa 112,50 kwijt geweest zouden zijn. En dan nemen we inderdaad zelf belegde broodjes en krentenbollen mee en flesjes drinken die eventueel na te vullen zijn met water. Pret hebben ze toch wel, daar hangt geen duur menuutje en een te grote beker cola aan vast.
  En hoewel ik graag met de meiden gezond wil eten, ga ik niet voor de biologische dure producten, maar kies gewoon gezonde dingen uit. Beter op suikers letten scheelt ook in je portemonnee trouwens. Het is een keuze om niet naar de bioscoop te gaan voor de nieuwste films en gelukkig houdt mijn man van koken zodat we op zaterdag thuis heerlijk eten krijgen en niet uit eten hoeven. Met 5 personen is dat gewoon vreselijk duur allemaal. De meiden zijn het gewend en weten niet beter. Nu ze meer zelf gaan betalen van zakgeld hebben ze ook in de gaten hoe duur alles is en hoe snel je geld weg is.
  Succes nog komende week.

  Like

  1. Wat leuk om te lezen Tineke hoe jullie hier ook mee bezig zijn. Wat een leuk gevoel dan he zo’n uitje met korting.Goede tip ook Groupon, ik kende het niet.
   Leuk om te lezen hoe jullie gezellige filmavondjes hebben.
   Ik ben het met je eens! Het is niet te betalen met 5 personen en ook niet meer zo speciaal denkik als je alle nieuwe films gelijk in de bios kijkt.’
   Leuk hoe jullie zo ook een gezelig avondje thuis hebben.
   Dat samen zo thuis is ook juist heerlijk knus toch?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s