Wat wel en wat niet?

Wat wel en wat niet?

Al voor dat ik dit weblog begon twijfelde ik hoe en wat.
Wat zet je er wel en wat zet je er niet in.

Ik vindt het leuk om door het schrijven mooie en ook minder mooie momenten te beschrijven vast te leggen.
Maar vindt het zó lastig om geen namen te noemen, niet alle foto’s te kunnen plaatsen.

Ik vind het ontzettend leuk dat ik zulke leuke reacties krijg en dat er dus al mensen meelezen.
Ik vind het leuk dat ik weet wie er reageert, ik geniet van veel andere blogs, raak geinspireerd, kijk soms weer even op een andere manier naar de dingen…
Ik geniet even mee als ik prachige foto’s van anderen zie.
Fotograferen is een grote passie van mij of eigenlijk van ons (man en ik).

Ik kan het eigenlijk niet laten om dit alles wat meer een gezicht te geven.
Dat iedereen weet wie en wat bij deze berichten horen.
Maar niet alles op internet is zo betrouwbaar en goedbedoelt toch?
Ik wil niet naief  ‘alles’ maar neerzetten.
Hmmmm…lastig hoor.

Hoe denken jullie daarover?
Ben benieuwd, vind het erg lastig!
Ik hoop dat jullie als meer ervaren blogger goede tips voor mij hebben!

tulpenroute april 2011

5 gedachtes over “Wat wel en wat niet?

 1. Je moet doen waar jij (en je gezin) je goed bij voelen. Er kleven inderdaad nadelen aan het noemen van namen en publiceren van foto's met duidelijk herkenbare gezichten. Ik noem dan ook standaard geen namen, bij foto's laat ik geen directe omgeving van het huis zien, zodat mensen kunnen afleiden waar ik precies woon. Ik plaats minder foto's van de jongens dan voorheen; dit heeft ook met hun leeftijd te maken. Af en toe publiceer ik herkenbare foto's; ik heb er tot nu toe geen negatieve ervaringen mee gehad.

  Ik vind je foto's prachtig. Wat een mooie, blonde meisjes hebben jullie. En wat was je in de buurt ;-)!

  Like

 2. Wat een leuke foto's!

  Wat wel en wat niet vind ik een heel persoonlijke keuze. Zelf heb ik er geen moeite mee om namen te noemen en herkenbare foto's te plaatsen. Ik word wel eens herkend (heey, ben jij niet Zeeuwse mama?) veel mensen zouden dat vreselijk vinden, maar ik vind het meestal niet erg. Wel een gek idee dat die persoon dan veel van mij weet, maar ik niks of weinig van die persoon 😉

  Ik heb wel eens gehoord dat iemand mooie foto's van haar dochtertje plaatste, en dat een onbekend iemand die foto's gebruikte op haar eigen site en dan deed of het haar dochtertje was. Dat wil je natuurlijk niet….
  Sindsdien verklein ik m'n foto's altijd voor ik ze plaats, dan kan je er niet veel mee om te bewerken oid. En op (mooie) herkenbare foto's zet ik de link van mijn blog, liefst zó dat het er niet af makkelijk af te knippen is, en als ze dat wel doen dat ze dan niks meer aan de foto hebben.
  Ik vind het heerlijk om mijn geniet/mooie momenten van de kinderen met anderen te delen. Maar, ik weet niet wie er allemaal meelezen, dat is zo.

  Je kan ook overwegen om een blog met een wachtwoord te hebben, dan kunnen alleen díé mensen (hooguit 100) meelezen die jij wil.

  En, ondanks dat het mijn blog is, heb ik het er wel regelmatig met Lief over wat er op m'n blog voorbij komt (hij kijkt er nooit op eigenlijk) of over reacties of, of hij het goed vindt dat ik bepaalde foto's plaats of ergens over schrijf. Dat vind ik wel belangrijk.

  Succes met afwegen! Je mag me altijd mailen als je meer vragen hebt hoor!

  Like

 3. Tja, dat blijft een persoonlijke afweging…

  Zelf zet ik er geen achternaam op, niet als we bijv. een paar dagen weg gaan en dat soort dingen. Verder zet ik eigenlijk alleen foto's van m'n dochtertje en niet van m'n man en mij.

  Succes met het maken van een keuze hierin!

  Groetjes Tineke

  Like

 4. Ik sluit me aan bij de reacties, namen noem ik niet en ook geen woonplaats, ik ben ook voorzichtig, maar jouw gevoel moet goed zijn.
  Als je zelf twijfelt, niet doen.

  Groetjes,Eefie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s